Стерилизатори

Покажи :
Сортиране по :
ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ!     Дезинфекция и  ефикасна стерилизация  на кърпи..
217,00лв.

В спа-центровете и козметичните салони се използват най-различни консумативи и козметични уреди. За извършването на различните процедури се употребяват много видове медикаменти и козметични препарати, а тези продукти обикновено се нанасят чрез различните накрайници на козметичните уреди, които се използват.

При третирането на ноктите или кожата на различните клиенти, по уредите остават част от повърхностния слой на ноктите или кожата, а те често се оказват преносители на различни бактерии. Заразяването на клиентите при използването на едни и същи консумативи и накрайници  може да бъде избегнато е необходимо всеки салон за красота или козметично студио да поддържа изключително високо хигиенно ниво.

За тази цел най-важно е всеки козметик да се грижи за това ръцете му да бъдат винаги чисти, но не само чрез измиване със сапун и вода, а и да бъдат дезинфектирани с антисептичен препарат. Всички консумативи трябва да бъдат индивидуални за всеки клиент, да се употребяват еднократно и да са стерилни, а апаратурата и накрайниците й да бъдат почиствани в специални уреди, наречени стерилизатори.

Доказано е, че дезинфекцията с препарати като спирт и хлор не е достатъчно ефективна и почистването на различните апарати от микроби не е на 100%. Стерилизаторите напълно гарантират за чистотата на всеки един от инструментите и това е тяхното основно и неоспоримо предимство.

Най-широко разпространени и използвани са именно стерилизаторите, които почистват апаратурата и инструментите с помощта на UV лъчи. Те премахват бактериите, които са полепнали по повърхностите напълно, а освен това и успешно почистват различните козметични медикаменти и продукти, които се употребяват по време на работа с уредите.

Моделите стерилизатори, които не работят с UV лъчи също са добър вариант при почистването на медицинската и козметична апаратура, тъй като работят на принципа на високата температура.

Нито един добър салон за красота не може да си позволи да придобие лоша репутация като заразява клиентите си с кожни раздразнения или различни заболявания и именно това превръща стерилизатора в уред от първа необходимост.